Yrkeslandslaget

Sveriges viktigaste landslag – goda ambassadörer för svensk yrkesutbildning sedan 1995. I Yrkes-EM (EuroSkills) och Yrkes-VM (WorldSkills) tävlar Sveriges yrkesskickligaste ungdomar mot världseliten i en rad olika yrken. Yrkes-VM har arrangerats sedan 1950 och är en av världens största tävlingar alla kategorier. Där samlas ca 1400 ungdomar av de skickligaste yrkesutövarna i världen för att tävla mot varandra i ca 50 yrkesgrenar. Ungdomarna i laget har arbetat stenhårt och tränat målmedvetet för att ta Sverige till toppen. Sverige har tidigare tagit hem flera medaljer, vid senast Yrkes-EM i Budapest 2018 tog Sverige hem tre guld och ett brons. Nästa stora tävling för det svenska Yrkeslandslaget är Yrkes-VM i Kazan den 22–27 augusti 2019.

 

 

Yrkes-VM, WorldSkills Kazan 2019

Den 19 augusti reser det svenska Yrkeslandslaget till Kazan, Ryssland, och en av världens största tävlingar, Yrkes-VM 2019. Efter månader av förberedelser och hård träning ska våra 28 svenska tävlanden sättas på prov mot världseliten. Yrkes-VM 2019 invigs den 22 augusti och pågår i fyra dagar innan avslutningsceremonin och prisutdelningen den 27 augusti. Då får vi svar på hur det gått för vårt svenska Yrkeslandslag.

I årets upplaga av Yrkes-VM tävlar man i hela 56 olika yrken, varav Sverige är med och tävlar i 25. På listan av yrken som Sverige deltar i finns bland annat undersköterska, flygtekniker, servering, kock, frisör, trädgårdsanläggning, webbutveckling och hudterapeut. Det är också första gången som Sverige tävlar i två nya yrken – hotellreception och betongarbete.

200 000 besökare beräknas följa mästerskapet på plats och se när världens yrkesskickligaste unga gör upp om medaljerna i Kazan. Yrkes-VM 2019 är den 45:e upplagan av mästerskapen och anordnas i år vid Kazan Expo International Exhibition Centre – en arena som byggdes speciellt inför Yrkes-VM 2019. Expon och arenorna upptar en yta på 260 000 m² och ligger strax utanför Kazan International Airport. Läs mer om våra tävlande HÄR »

 

FÖLJ #YLAGET Facebook » Instagram » Youtube »

PORTRÄTT- OCH GRUPPBILDER hittar du här »

PRESENTATION AV LAGET Yrkeslandslaget 2019 »

KONTAKTUPPGIFTER TILL LAGET Yrkeslandslaget 2019 »


Yrkeslandslaget 2018 »

Yrkeslandslaget 2017 »


Yrkeslandslag genom tiderna

Share This: