Europeiska yrkesutbildningsveckan 20-24 november.

Den 20-24 november är det dags för den andra europeiska yrkesutbildningsveckan – European Vocational Skills Week. Syftet är att sprida information om möjligheterna med yrkesutbildning och att öka dess attraktivitet. Detta görs bland annat genom att synliggöra nationella och lokala aktiviteter som genomförs från och med nu till 31 december i en gemensam webbplats – 2017 European Vocational Skills Week

Initiativet till den europeiska yrkesutbildningsveckan, European Vocational Skills Week, har tagits av EU-kommissionen. Årets vecka omfattar hundratals event runtom i EU, där de många möjligheter som yrkesutbildningen kan erbjuda kommer att uppmärksammas. Mottot för årets kampanj är “Discover Your Talent!”.  Under den europeiska yrkesutbildningsveckan kommer ambassadörer från en rad EU-länder, däribland Sverige, på olika sätt verka för att öka medvetenheten om att yrkesutbildningar är ett smart val som leder till kvalificerade jobb och hög anställningsbarhet.

 

Hjälp till och registrera era aktiviteter

Kommissionen ser gärna att aktiviter som genomförs i Sverige också uppmärksammas och synliggörs. Vi vill därför informera er om möjligheten att registrera era aktiviteter som planeras att genomföras fram till den 31 december 2017. De aktiviteter som andra länder har registrerat är av mycket olika karaktär och inkluderar till exempel utbildningsmässor, konferenser om lärande på arbetsplatsen och olika former av informationssatsningar och kampanjer.

Registrera era aktiviteter här » eller mejla er information till Pontus Slättman »

#DiscoverYourTalent
#EUVocationalSkills

 

#DiscoverYourTalent:
Pontus Slättman utsedd till Sveriges ambassadör under årets europeiska yrkesutbildningsvecka.

EU-kommissionen har utsett Pontus Slättman, vd för WorldSkills Sverige, till Sveriges ambassadör under den årliga europeiska yrkesutbildningsveckan, som äger rum den 20–24 november. Det känns både kul och hedrande att ha fått uppdraget som Sveriges ambassadör under den europeiska yrkesutbildningsveckan. Behovet av kvalificerad yrkesutbildad arbetskraft kommer att vara mycket stort på den framtida arbetsmarknaden, både i Sverige och i Europa. Den europeiska yrkesutbildningsveckan är ett viktigt initiativ för att stärka yrkesutbildningens attraktionskraft, och jag ser fram emot att bidra till det arbetet i Sverige, säger Pontus Slättman i en kommentar.

 

Pontus Slättman, vd WorldSkills Sweden.

SparaSpara

Share This: